Filmajánló: 127 óra

Home / Ajánló / Filmajánló: 127 óra

Egy fiatal srác élete legnehezebb döntését hozza meg, hogy életben maradhasson. Drámai történet, páratlan tájképekkel. A főszereplő, James Franco végig hiteles marad szerepében. Összességében egy nagyon jó, de hátborzongató filmet köszönhetünk Danny Boylenak!
A 127 órát nyolc Oscarra jelölték, köztük a legjobb film díjára!

Aront James Franco alakítja ebben a drámában, aki számos filmben bizonyított már pl. a Trizstán és Izoldában, vagy a Pókember filmekben. Aron nem egy átlagos fiú, folyton a kalandot keresi, őrültebbnél őrültebb dolgokra vállalkozik. Eddig minden kalandja, mint a hóban meztelenül fürdés, a hegymászás, a kanyonok felfedezése jól sült el. Eddig. Aron, mint minden hétvégén, most is szokásos kanyontúrájára indul Utah államban, úti célja a Kék John Kanyon. Aron magányos farkas, így most sem visz magával senkit az útra, nem is szól senkinek arról hova megy éppen. A Kanyon felé tart amikor figyelmes lesz két fiatal lányra. Útba igazítja őket, és megmutat nekik egy fantasztikus kis helyet. Aztán a két lány útnak indul, Aron pedig folytatja a kalandját egyedül.

A lányok távozása után ismét egyedül kalandozik, ekkor már a zenéből is sejtjük, hogy itt most valami történni fog! Már éppen átugorna egyik szikláról a másikra, amikor megindul alatta a föld, és a mélybe zuhan. Egy szűk kanyonjáratba. Ami ennél is rosszabb, hogy a keze beszorul egy több száz kilós sziklatömb és a fal közé.

Mivel Aron csak egynapos kirándulásra indult, így nem sok víz és annál is kevesebb ennivaló van nála. A felszerelése is elég csekélyke, mégsem adja fel a harcot! 127 órán át van a szikla fogságában, ezalatt videokamerája segítségével naplót készít, elköszön a családjától és a barátaitól, végrendelkezik. Nagyon elgondolkodtató, hogy vajon hányan hányféleképpen viselkednénk egy ilyen finoman szólva is szorult helyzetben! Aronnak egyébként látomásai is vannak, lepereg előtte az élete is. Sok igazságot is kimond ezekben az elmélkedésekben.

Aron harcol az összeomlás, az éhség, a szomjúság, a fájdalom, a kilátástalanság és a halál ellen. Mivel senkinek sem szólt arról, hogy hova megy, esélytelen, hogy bárki rátaláljon. Vagy mire valaki megtalálná ő már valószínűleg kiszáradna, esetleg éhen halna vagy megfagyna. Magára van utalva, senki sem segít neki. Miután minden kísérlete a szabadulásra kudarcba fullad, egy végső és nagyon rettenetes döntésre kell elszánnia magát!

Hogy mi ez és vajon megmenekül-e, az a filmből kiderül.

Forrás: popkult.blog.hu
Fotó: popkult.blog.hu