A Magyar Védőnők Szakmai Szövetsége és a Civilút felmérése

Home / Statisztika / A Magyar Védőnők Szakmai Szövetsége és a Civilút felmérése

Kérdőívre érkezett válaszok kiértékelése

2020. 12. 04.

A Civilút Alapítvány és a Magyar Védőnők Szakmai Szövetsége együttműködés keretében szervezett panelbeszélgetést 2020. december 4-én, az alábbi kérdőívre érkezett válaszok figyelembe vételével.

Alább tesszük közzé a kérdőíves felmérés eredményét.

A válaszadás önkéntes és anonim módon történt.

Űrlapok-válaszdiagram. Kérdés címe: Kérjük, jelölje, hogyan értékeli a következő állításokat! A kismamáknak fontos tájékozódni arról, hogy a várandósság egy megváltozott lelkiállapot.. Válaszok száma: 253 válasz.

A felmérés kitöltőinek nagy többsége, 94,9%-a szerint a kismamáknak fontos tájékozódniuk arról, hogy a várandósság egy megváltozott lelkiállapot.

Űrlapok-válaszdiagram. Kérdés címe: A kismamák testi, hormonális állapotának megváltozása akár lelki problémákat is okozhat.. Válaszok száma: 253 válasz.

A kitöltők 92,5%-a egyetértett azzal, hogy a kismamák testi, hormonális állapotának megváltozása akár lelki problémákat is okozhat.

Űrlapok-válaszdiagram. Kérdés címe: A várandósság alatti lelki felkészítés és támogatás hozzájárul ahhoz, hogy a kismama, a szülőpár a gyermeknek harmonikus, biztonságot adó, szeretetteljes környezetet biztosítson.. Válaszok száma: 253 válasz.

A válaszadók 92,5%-a szerint a várandósság alatti lelki felkészülés és támogatás is hozzájárul ahhoz, hogy a kismama, a szülőpár a gyermeknek harmonikus, biztonságot adó, szeretetteljes környezetet biztosítson.

Űrlapok-válaszdiagram. Kérdés címe: A pszichés tanácsadás segít a kismamának az anyaszerepre, a vele járó feladatokra és felelősségre való felkészülésben.. Válaszok száma: 253 válasz.

A kitöltők 85,8%-a egyetértett, 13,4%-a részben értett egyet azzal az állítással, miszerint a pszichés tanácsadás segít a kismamáknak az anyaszerepre, a vele járó feladatokra és felelősségre való felkészülésben.

Űrlapok-válaszdiagram. Kérdés címe: Egy kismamának nehéz kimondani, kifejezni a félelmeiket, szorongásukat.. Válaszok száma: 253 válasz.A válaszadók 52,6%-a részben, 39,9%-a pedig teljesen egyetértett azzal, hogy a kismamáknak nehéz kimondaniuk, kifejezniük a félelmeiket, szorongásaikat. 

Űrlapok-válaszdiagram. Kérdés címe: A védőnő elegendő információval rendelkezik ahhoz, hogy megfelelő tájékoztatást tudjon adni arra, hogy milyen segítséget tud egy kismama igénybe venni az érzelmi hullámzásainak megoldására.. Válaszok száma: 253 válasz.

A felmérésben résztvevők több mint a fele, 62,5%-a részben értett egyet azzal, hogy a védőnő elegendő információval rendelkezik ahhoz, hogy megfelelő tájékoztatást tudjon adni arra, hogy milyen segítséget tud a kismama igénybe venni az érzelmi hullámzásainak megoldására. A válaszadók 25,7%-a egyetértett az állítással, míg 11,1%-a nem értett egyet vele.

Űrlapok-válaszdiagram. Kérdés címe: A kismamák érzelmi biztonságát a harmonikus párkapcsolat és a kiegyensúlyozott család is támogatja. Jó, ha vannak fórumok, amelyek tanácsokkal, programokkal támogatják a gyermeket váró szülőket.. Válaszok száma: 253 válasz.

A kitöltők nagyobb része, 84,2%-a szerint a kismamák érzelmi biztonságát a harmonikus párkapcsolat és a kiegyensúlyozott család is támogatja. Jó, ha vannak fórumok, amelyek tanácsokkal támogatják a gyermeket váró szülőket.

Űrlapok-válaszdiagram. Kérdés címe: Fontos lenne a védőnőket tájékoztatni arról, hogy hogyan kezeljék a kismamák lelki-érzelmi változásait a várandósság alatt és szülés után.. Válaszok száma: 253 válasz.

A válaszadók 81,4%-a szerint fontos lenne a védőnőket tájékoztatni arról, hogy hogyan kezeljék a kismamák lelki-érzelmi változásait a várandósság és szülés után. A kitöltők 17%-a nem értett egyet ezzel az állítással.

Űrlapok-válaszdiagram. Kérdés címe: Fontos lenne rendszeres továbbképzés, szupervízió a védőnők részére, a kismamák mentális egészségének támogatása érdekében.. Válaszok száma: 253 válasz.

A kérdőív válaszadói közül 74,3% egyetértett azzal, hogy fontos lenne rendszeres továbbképzés, szupervízió a védőnők részére a kismamák mentális egészségének támogatása érdekében.

Űrlapok-válaszdiagram. Kérdés címe: Hasznos lehet egy támogató - képzési program apáknak, családtagoknak is.. Válaszok száma: 253 válasz.

Majd’ minden kitöltő teljesen, de legalább részben egyetértett abban, hogy hasznos lehet egy támogató képzési program apáknak és családtagoknak is.