Kampány – mozgalom

A Mindenki.eu weboldal segítségével egy olyan mozgalmat szeretnénk létrehozni, amelynek keretében, segítségével mindent megteszünk azért, hogy minél több emberhez – lehetőleg mindenkihez – eljusson a téma, a gondolat, az információ, a tudás, hogy mi is az a mentális egészség zavara, és hogy a mentális egészségért lehet és kell is tenni. Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy mások – köztük sok civil szervezet – is tesznek ezért, méghozzá nagyon sokat. A mi célunk:  a hozzájárulás ehhez.

Világviszonylatban nagyon sokféle  mozgalom, esemény, rendezvény van, amely ilyen figyelemfelhívó, ismeretterjesztő, érzékenyítő céllal jött létre.

Amelyik talán a legismertebb nálunk itthon, az a Mentális Egészség Világnapja, melyet minden évben október 10-én rendeznek meg.

Örülnénk, ha előbb-utóbb Magyarországon is megrendezésre kerülne a szakmai konferenciák mellett civil szerveződésben is a Mentális Egészség Napja és nagyobb visszhangot kaphatna a médiában is.

Ezenkívül sok országban megszervezik a Mentális Egészség nemzeti napját, a Mentális Egészség Hetét,  sőt van, ahol a Mentális Egészség Hónapját is.

A Civilút a hazai mentális egészséggel kapcsolatos platformokhoz egy mozgalommal járul hozzá. A mozgalom létrehoz egy ún. Támogatói Kört.

A Támogatói Kör kialakításának célja, hogy minél több emberhez eljusson tudás, hír, információ a mentális betegekkel, a mentális betegségekkel és az ellátórendszer típusaival, hozzáférhetőségével kapcsolatosan. Ahogy a szlogenünk is mondja: “Beszélj róla, vidd hírül!”

A Támogatói Körhöz való csatlakozásról bővebben a ‘Támogatói Kör’ menüpontban olvashat.

Beszélj róla, vidd hírül!