Az önismeret a magány fokhagymafüzére

Home / Cikk / Az önismeret a magány fokhagymafüzére

Mi már megtettünk mindent Érted, hogy tegyél Magadért. Megszerezted már az Önismereti Munkafüzetet? Feladatai segítenek, hogy felismerd szükségleteidet, vágyaidat, ívbe rendezd a múltadat, jelenedet, jövődet, kifejezd az érzéseidet, összehangold a belső igényeidet a valósággal, hogy reálisan lásd Magad, gazdagítsd a pszichológai szerepeidet és oldd a magányodat!

Keress valakit, akivel párban játszhatsz! Két könyvet kell átvenned tőlünk (igényelheted az info@mindenki.eu email címen).

Töltsd ki őszintén a játékos feladatokat! Cseréljetek! Mélyedj bele a játszótársad válaszaiba! Ugye, mennyi mindent megtudtál a másikról? Ugye, milyen jólesik a kölcsönös kitárulkozás?

Nem nehéz befogadni a másik gondolatait, hiszen hasonlóak a Tiédhez. Ha azt érzed, képes vagy elfogadni őt, talán könnyű feltételezned, hogy Te is elfogadható vagy.

Jó érzés megtapasztalnod, hogy mindkettőtök válasza egyéni, megismételhetetlen és utánozhatatlan. Egyforma, mégis teljesen különböző. Az egyéniséged kincs mások számára, ahogyan te is értékként tekinthetsz a partneredre.

Tudtad, hogy a titok elszeparál másoktól? Ha feltárod a rejtett érzéseidet, gondolataidat, a titok megszűnik, s ezzel minden akadály, ami másoktól elhatárolt, egyszerre eltűnik.

A játék egy eufórikus élmény, önfeledt, laza, spontán tevékenység – természetesen oldja a magányt.

A kölcsönös bizalom az emberek legfontosabb kapcsolódási pontja. A játékokkal ezt a bizalmat építheted, szépítheted – ez is oldja a magányt.

A munkafüzet az önismeretet segíti, az énképet erősíti. Tisztázza, milyen vagy, milyen a vágyott éned, és hogyan találhatod meg a két önkép között a reális, szerethető önmagadat.

Szy Katalin felnőtt klinikai szakpszichológus, író

Amennyiben  Ön magára ismer, vagy hasonló problémával küzd, kérjük forduljon szakemberhez segítségért!

Ha weboldalunk témáit a továbbiakban is szívesen olvasná, kérjük kövesse Támogatóként is oldalunkat.
Itt jelentkezhet:
 https://mindenki.eu/tamogatoi-kor/

Köszönjük! Beszéljünk róla, vigyük hírül közösen!