Az érzelmek lepiacosított csereberéje

Home / Cikk / Az érzelmek lepiacosított csereberéje

Sokan nem bírják a frusztrációt, az izgalmat, a szerelem testi, lelki, mentális tüneteit tartósan elviselni. Megfelelni másnak, szerelembe esni – csupa izgalom, szorongás, kétség. Ha valakit kimerít a bizonytalanság, a félelem, hogy a másiknak biztosan bejön-e, a lehető legjobb játszma, ha egyszerre több játszótársat tart fenn. Sokan félelemből és önvédelemből nem mernek pusztán egy személyre fókuszálni. A megérinthetetlenség hideg páncéljában biztonságos keresni, de lehetetlen találni, és legfőképpen könnyű fájdalmat okozni egy tisztaszívű másnak. 

A tartósan párkeresésbe bonyolódó embernek határozott képe van arról, ki lehetne a nagy ő. Annak minden külső és legfőképpen belső tulajdonságát igen egyszerű kivetíteni valakire. A vágy nagy képzelőerővel bír, az újonnan megismert, elbűvölő ideált felöltöztethetjük a tulajdonságok legjobbjaival. Aztán jön a csalódás: teljesen másnak mutatta magát. Dehogy! Dehogy! Ő ugyanolyan volt, mi akartuk másnak látni. 

Mennyien keresnek párt, pedig már kapcsolatban vannak. A könnyű, ingyen flörtöt kereső emberek a múltban a kalandorok voltak, akiktől a naiv hölgyek egyet kértek: kíméletet. A világháló most is tele van kalandorral, hisz bárki büntetlenül azt állít magáról, amit akar, azt kínál, amit a másik hallani szeretne és sokszor az egyértelmű jeleket sem kódolja a vággyal, álmokkal teli szerelmes. 

Szy Katalin felnőtt klinikai szakpszichológus, író

Amennyiben  Ön magára ismer, vagy hasonló problémával küzd, kérjük forduljon szakemberhez segítségért!

Ha weboldalunk témáit a továbbiakban is szívesen olvasná, kérjük kövesse Támogatóként is oldalunkat.
Itt jelentkezhet:
 https://mindenki.eu/tamogatoi-kor/

Köszönjük! Beszéljünk róla, vigyük hírül közösen!