A leendő exem

Home / Cikk / A leendő exem

Sok előnye van a netes párkeresésnek. Annak ellenére, hogy egy-egy applikáció akár tízesével dobja fel a potenciális társnak valót, mégis nagyon sokan küzdenek azzal, hogy keresnek, de nem találnak.

Milyen pszichológiai jelenség áll a netes ismerkedés kudarcai mögött? 

Nehezen lehet megtalálni a másikban a pótolhatatlant, az egyetlent, a visszafordíthatatlanul nagy lehetőséget, ha a tudatban ott lebeg, hogy hány „meccs” várakozik még a társkereső felületen. Lehet, hogy van jobb, és még annál is jobb, és a korlátlan lehetőségek megakadályozzák a döntést, az elköteleződést.

Nem ritka, hogy valaki tovább vadászik a világhálón a „nagy találkozás„ után is, így a másikban nemcsak féltékenységet, de paranoiára hajazó kutakodást, ellenőrzést, kontrollt is generálhat ez a szabad felfogás. Nem beszélve arról, ha valaki csak egy kicsit is önbizalomhiányos, ez az állapot fenntartja, erősíti a negatív énképet.  

A széles és könnyen elérhető kínálat miatt elkényelmesednek a fiatalok. Gyakran megtörténik, hogy a legkisebb akadály, a legapróbb konfliktus, az összecsiszolódás első fázisában felmerülő problémák miatt az a legegyszerűbb, ha se szó, se beszéd, eltűnik az éterből. Könnyű út kikerülni a konfliktust, megspórolni az összehangolódást, megküzdeni egymásért. De sokan keresnek meg összetört szívvel, hogy még egy „visz’lát”-ot sem érdemeltek. 

Szy Katalin felnőtt klinikai szakpszichológus, író

Amennyiben  Ön magára ismer, vagy hasonló problémával küzd, kérjük forduljon szakemberhez segítségért!

Ha weboldalunk témáit a továbbiakban is szívesen olvasná, kérjük kövesse Támogatóként is oldalunkat.
Itt jelentkezhet:
 https://mindenki.eu/tamogatoi-kor/

Köszönjük! Beszéljünk róla, vigyük hírül közösen!