A szabadság létünk mindennapi eleme

Home / Cikk / A szabadság létünk mindennapi eleme

Bár a szabadság energizál, vitalizál, megszakítja a kiégést, kimerülést és egyéb lelki problémákat okozó monotóniát, rutint, mégsem lehet tőle csodát várni. Aki nem képes a mindennapokban megteremteni magának a rekreáció lehetőségét, aki nem képes kikapcsolódni és töltődni kedve szerint, és nem tudja betartani a sláger „nyolc óra munka, nyolc óra pihenés, nyolc óra szórakozás” ritmusát, bajban lehet a vakációval szemben támasztott elvárásaival is.

A boldogságra, a jó időbeosztás menedzselésére, az élet szeretetére, a boldogság pillanatainak befogadására való képesség és nyitottság minden pillanatban velünk van. Aki képes a munkaidején kívül azt tenni, amihez kedve van, amiben örömét leli, az a szabadság kezdetén sem a minden-semmi elvén vár eget megváltó változást egy külföldi úttól vagy belföldi utazástól. A szabadság létünk mindennapi eleme kell, hogy legyen.Szabadság a főzés, ha szereted. Szabadság a hazafelé vezető út, ha élvezed. Szabadság a családoddal együtt töltött idő, ha kellő intimitás van a levegőben esténként, hétvégén. Ha így zajlik az életed, akkor az üdülés csak egy újabb kellemes élmény, emlék, különleges tapasztalat. 

Ha valaki túl sokat, akár „mindent” várva, remélve indul neki egy útnak, nagyot csalódhat. Bár úgy érzi, hogy kiábrándulásának oka a repülőtársaság, az idegen ország, az ott élő emberek, a szállás, az időjárás és más számtalan tapasztalat, az ok egyszerű: képtelen élvezni az életet. 

Szy Katalin felnőtt klinikai szakpszichológus, író

Amennyiben  Ön magára ismer, vagy hasonló problémával küzd, kérjük forduljon szakemberhez segítségért!

Ha weboldalunk témáit a továbbiakban is szívesen olvasná, kérjük kövesse Támogatóként is oldalunkat.
Itt jelentkezhet:
 https://mindenki.eu/tamogatoi-kor/

Köszönjük! Beszéljünk róla, vigyük hírül közösen!