Tinder tender – 1. rész

Home / Cikk / Tinder tender – 1. rész

Több a csalódással végződő találkozás a Tinderen, mint ahány holtodiglan-holtomiglan kapcsolat születik ugyanitt. Még mielőtt valaki bizonygatná az ellenkezőjét, valóban elismerjük, hogy párra lehet találni az éterben is, de számos, a párkapcsolat, a szerelem témakörében törvényszerű lélektani jelenség inkább negatív élményeket, csalódást, önbizalom- és a másokba vetett bizalom hiányát, és kötődési nehézségeket okoz. 

Az óriási választási lehetőség miatt bárki pótolható. Nagy baj! Ha valami nem stimmel két ember között, ha konfliktus adódik, vagy egyszerűen csak sok energiát igényel a másikhoz való alkalmazkodás, könnyű kilépni, ha az applikáción azonnal többtucatnyi, „jobbra húzásra” váró csábító várakozik.  Se hiányérzet, se gyászmunka, se megküzdés, se erőfeszítés, se kompromisszum, se alkalmazkodás, így az újrakezdés sikere is megkérdőjeleződik. 

Vannak, akik azért nem tudnak megállapodni, mert mohón gondolnak abba bele, mi van, ha a következő „jobbra húzás” szebb, tökéletesebb? A lehetőségek sokasága, a bőség zavara eltelíti a társkeresőt. 

Nem véletlen, hogy sokszor közös érdeklődés, munka hoz össze embereket, hiszen fokozatosan fedezzük fel a másikban a bájt, a szépet, az izgalmat. A személyiség elemeinek lassú csereberéje, a másik ízlésének, örömének, véleményének csodálata izgalmas, szorongató folyamat, mely szerelemmé érhet. A Tinderen ellenkező irányú az ismerkedés. Először megfogalmazzuk a szükségleteket, vágyakat, majd keresünk valakit, akire minezt rávetíthetjük. Hamarosan kiderülhet, hogy az illető egyáltalán nem olyan, mint amilyennek látni akartuk, vagy amilyennek ő akart látszani. (Folytatjuk.)

Szy Katalin felnőtt klinikai szakpszichológus, író

Amennyiben  Ön magára ismer, vagy hasonló problémával küzd, kérjük forduljon szakemberhez segítségért!

Ha weboldalunk témáit a továbbiakban is szívesen olvasná, kérjük kövesse Támogatóként is oldalunkat.
Itt jelentkezhet:
 https://mindenki.eu/tamogatoi-kor/

Köszönjük! Beszéljünk róla, vigyük hírül közösen!