Rólunk írta az Életforma: Flashmobbal hívta fel a figyelmet a Lelki Egészség Világnapjára a Civilút

Home / Hírek / Rólunk írta az Életforma: Flashmobbal hívta fel a figyelmet a Lelki Egészség Világnapjára a Civilút

Október 10. a Lelki Egészség Világnapja. Erre hívta fel a figyelmet a Civilút egy látványos flashmobbal: a Spar Budapest Maratonon.

Október 10. a Lelki Egészség Világnapja. Erre hívta fel a figyelmet a Civilút egy látványos flashmobbal: a Spar Budapest Maratonon a 10. FODISZ Esélyegyenlőségi Futam résztvevői egy zöld szalagot tartottak a magasba, majd zöld sapkában futották le a távot.

Világszerte október 10-én tartják a Lelki Egészség Világnapját, amelynek célja a figyelemfelhívás és a pszichiátriai problémákkal élőkhöz kapcsolódó előítéletek elleni fellépés. A kezdeményezéshez a Civilút is csatlakozott: október 8-án, a Spar Budapest Maratonon a 10. FODISZ Esélyegyenlőségi Futam résztvevői a mentális egészség jelképét, egy zöld szalagot tartottak a magasba, majd a rekordszámú, több mint 700 nevező zöld sapkában futotta le a távot.

A Civilút 2020-ban indította el a Mindenki programot, amelynek célja, hogy minél szélesebb körben felhívja a figyelmet a lelki egészség fontosságára. Minél jobban ismerjünk önmagunkat, minél többet tudunk a mentális egészségünkről, annál előbb felismerhetőek az esetleges problémák és annál előbb nyújtható szakszerű segítség. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) statisztikái szerint élete során minden negyedik embert érint valamilyen mentális zavar.

Nagyon örülünk, hogy ilyen sokan csatlakoztak a flashmobhoz és a „zöldsapkás” kezdeményezéshez a FODISZ 10., jubileumi Esélyegyenlőségi Futamán. A sport és a közös élmény is egy lehetőség arra, hogy felhívjuk a figyelmet a lelki egészség fontosságára

– mondta Ruttkay Réka, a Civilút vezetője.

A Civilút a FODISZ Esélyegyenlőségi Futam résztvevőinek egy kiadványt is ajándékozott: Szy Katalin felnőtt klinikai szakpszichológus, író Önismereti Munkafüzetét, amelyet Igor Lazin grafikus illusztrált. A kötet a Civilút kiadásában jelent meg.

Forrás: https://eletforma.hu/elet-mod/flashmobbal-hivta-fel-a-figyelmet-a-lelki-egeszseg-vilagnapjara-a-civilut/