Önismeretről a Magyar Katolikus Rádióban

Home / Hírek / Önismeretről a Magyar Katolikus Rádióban

A Mindenki programról és az önismeretről beszélt Szy Katalin felnőtt klinikai szakpszichológus, író a Magyar Katolikus Rádió Vendég-oldal című műsorában Bérczessy Andrásnak, a Szent István Rádió főszerkesztőjének. 

– Az önismeret egy életünk végéig tartó folyamat, hiszen állandóan változik a világunk, állandóan változik a környezetünk, a kapcsolataink, a korunk és hogy ezzel tudjunk haladni, jó, ha rálátunk arra, mi történik bennünk. Ha leegyszerűsíteném, hogy mi az önismeret, akkor úgy fogalmaznék, hogy saját szükségleteink és vágyaink felismerésre kerüljenek, ez akár a magánéletre, akár a szakmai utunkra, a kapcsolatainkra, szórakozásunkra, rekreációs feltöltődési lehetőségeinkre vonatkozik – fogalmazott Szy Katalin felnőtt klinikai szakpszichológus a Szent István Rádió műsorában.

Bemutatta a Mindenki program keretében 2021-ben írt Önismereti munkafüzetét is, melyet Igor Lazin grafikusművész illusztrált. A munkafüzetet az idei évben is ingyenesen igényelhetik a Mindenki Támogatói körhöz csatlakozva.

A Szy Katalinnal készült interjút a linkre kattintva hallgathatják vissza (25:21-től):

https://www.katolikusradio.hu/archivum.php?firstaudioid=14&mev=2022&mho=12&mnap=08&mora=14&mperc=04