Ismét igényelhető az ingyenes Önismereti munkafüzet

Home / Hírek / Ismét igényelhető az ingyenes Önismereti munkafüzet

A nagy érdeklődésre való tekintettel ismét igényelhető az az ingyenes Önismereti munkafüzet, amelyet a Civilút „Mindenki” elnevezésű mentális egészség program keretében készített el. A kiadvány pszichológiai játékokat, izgalmas feladatokat, szokatlanul egyszerű kérdéseket és válaszokat is tartalmaz.  Aki hajlandó nagyon komolyan játszani velünk, aki kezébe veszi a munkafüzetet, sokat tehet önmagáért, a lelki egészségéért. 

A postcovid állapot, a határunkban zajló háború, a gazdasági világválság, a klímakatasztrófa hatalmas lelki teherként nehezedik minden korosztályra. A bizonytalanság a legnagyobb stresszforrás mindennapjainkban, ami kialakíthat, felerősíthet, tartóssá tehet lelki tüneteket. A Civilút „Mindenki” programjának egyik kiemelt célja az, hogy segítő kezet nyújtson mindenkinek, aki nyitott a pszichológiára, hiszen a lelkünkről szerzett tapasztalat, tudás védelmet jelent a félelem, a szorongás, a szomorúság, a boldogtalanság, a lelki szenvedés és számos lelki betegség ellen. Az Önismereti munkafüzet Szy Katalin felnőtt klinikai szakpszichológus, író és Igor Lazin grafikusművész közös alkotása.

– Az Önismereti munkafüzet játékait, feladatait, kérdéseit a terápiákban is használjuk. Olyan ez a kiadvány, mint egy jól hallgató pszichológus. Elgondolkodtat, inspirál, tükröt tart annak, aki a kezébe veszi. A bennünk gomolygó érzések, gondolatok, vágyak, szükségletek szavakba öntve terápiás hatásúak. Ha valaki leírja a belső, szubjektív tartalmait, a munkafüzetben objektív üzenetként bekerül az idő forgásába, és ettől a pillanattól eltávolodva lehet, hogy azonnal enyhíti a lelki fájdalmat, fókuszba helyez szunnyadó konfliktust, vagy rávilágít tudattalan tartalmakra. A kitöltött munkafüzetet évekkel később elő lehet venni, hogy szembesüljünk azzal, vajon mindent megtettünk-e magukért, a környezetünkért, a boldogságunkért, a nyugalmunkért.  Kitöltve elajándékozhatjuk valakinek, aki nagyon közel áll hozzánk. Nincs annál szebb dolog, mint az önfeltárulkozás. Igor Lazin illusztrációja nagyon humoros. Emberivé, esendővé teszi Freud figuráját, aki pont olyan elveszett, „mezítlábas”, kedves, játékos, furcsa, mint bármelyikünk – beszél a kiadványról Szy Katalin.

A pszichológus és a grafikusművész kivételes párost alkotva a munkafüzet elkészítése mellett a „Mindenki” mentális egészségprogram támogatásával az Instagram @anximeter nevű oldalán is azon dolgozik, hogy követőink egyszerre tanuljanak és szórakozzanak. A „Mindenki” program mottója: Ha ismered önmagad, ismered a világot! Ebben a szellemben ismét igényelhető a kiadványunk. Aki 2022. december 16-ig a www.mindenki.eu oldalon regisztrál a Támogatói Körbe, majd a megjegyzés rovatban feltünteti, hogy kéri az Önismereti munkafüzetet, majd megadja a postacímét, annak a Civilút ingyenesen megküldi azt.

A kiadvány itt igényelhető: https://mindenki.eu/tamogatoi-kor/