Nehéz témák könnyed stílusban

Home / Ajánló / Nehéz témák könnyed stílusban

E heti könyvajánlónkba három javaslatot is gyűjtöttünk. Olyan kötetek ezek, melyek mindennpi betegségeink hátterét igyekeznek megvilágítani. A rák, a szenvedélybetegségek, sőt majdnem minden krónikus betegség visszavezethető a gyermekkori negatív élményekre és azok életünkre, viselkedésünkre és egészségünkre gyakorolt hatására – vallja a magyar származású, világhírű tudós.

Dr. Máté Gábor A test lázadása című könyve a distressz és a betegségek közötti összefüggéseket tárja fel. Modern felfogása szerint a test és a lélek szétválaszthatatlan.

Szétszórt elmék című munkája a hiperaktív gyerekek és felnőttek működését, a figyelemzavar kialakulásának gyermekkori hátterét és a tünetek kezelését mutatja meg, miközben nagyon hasznos tanácsokkal segíti az olvasót, hogyan kezelje a saját, vagy gyermeke mentális zavarát, annak következménytüneteit.

A sóvárgás démona  című írása a mindennapi függőségeinkbe enged betekintést.  

A Kanadában élő orvos szerző minden könyvére jellemző, hogy szakmaisága és a mélysége ellenére könnyen olvasható, közvetlen stílusa miatt a pszichológiai tájékozottságon túl szórakoztató, és hiánytalanul ad átfogó képet egy-egy mentális zavarról.

Nehéz témák könnyed stílusban…

Fotó: hogyanmondjamelneked.hu