Néha jó, ha a szívedre hallgatsz!

Home / Cikk / Néha jó, ha a szívedre hallgatsz!

A hatodik érzékem működött… a szívemre hallgattam… hasraütésszerűen választottam – az intuíciónk gyakrabban segít a döntéseinkben, mint gondolnánk. Néha egészen misztikusnak hisszük ezeket a történéseket, pedig semmi másról nincs szó, mint hogy a nem tudatos, a tudatküszöbön várakozó információk, korábbi tapasztalatok, elfelejtett élmények segítik, megtámogatják bizonytalanságunkat, határozatlanságunkat. 

A tudatunk sokkal nagyobb kapacitású, mint amire használjuk, vagy amit gondolunk róla. Még a neuropszichológiai vizsgálatok, a legmodernebb képalkotó módszerekkel történő agykutatások sem találnak magyarázatot arra, hogyan működik az előérzetünk, a sejtelmünk, és a még ezeknél is furcsább gondolatátvitel. 

Tapasztaltál már olyat, hogy gondolsz valakire és megcsörren a telefonod, a képernyőn pedig annak a neve van, aki a fejedben járt? Hallottál már olyat, hogy ikrek több ezer kilométeres távolságból is ráéreznek egymás örömére, bajára? Az egymáshoz erősen kötődő, egymásra hangolódó, rezonáló párok olyannyira nyitottak lehetnek egymásra, hogy képesek érzékszervek nélkül hozzájutni a szeretett fél gondolataihoz. A szinkronicitás jelensége is pazar élmény. Ugyanabban a pillanatban kimondott szó például ékes bizonyítéka lehet annak, hogy valakivel valóban egy hullámhosszon működünk. A fentiekben említett különleges mentális jelenségek sora nem cáfolható, de nem is bizonyítható, így marad a tudományok perifériáján és csak örülni tudunk, ha velünk is megtörténik hasonló. 

Szy Katalin felnőtt klinikai szakpszichológus, író

Amennyiben  Ön magára ismer, vagy hasonló problémával küzd, kérjük forduljon szakemberhez segítségért!

Ha weboldalunk témáit a továbbiakban is szívesen olvasná, kérjük kövesse Támogatóként is oldalunkat.
Itt jelentkezhet:
 https://mindenki.eu/tamogatoi-kor/

Köszönjük! Beszéljünk róla, vigyük hírül közösen!