MANCS – díjnyertes magyar film

Home / Ajánló / MANCS – díjnyertes magyar film

A Mancs című családi film egy játékos, kedves farkaskutya kölyökről szól, aki a tanyasi világból egy családhoz kerül. Sok kaland és megpróbáltatás vár rá: meg kell szerettetnie magát, alkalmazkodnia kell új családtagjaihoz, sokat kell tanulnia, hogy mentőkutyává váljon. Hihetetlen képességei, kitartása, na és Nózi, a szagmanó barátja segítségével világhírű hőssé válik, amikor egy földrengés romjai közé szorult kislányt megment. 

Mancs elbűvölő karaktere, bája nemcsak a gyerekek, de szülők szívét is elragadja, sőt a nagyszülők is nosztalgiázhatnak a ‘80-as évek retro környezetében.  

A film lélekrendező hatású (mint minden értékes mese), hisz a családban, a barátságban és mások iránt érzett elköteleződésben fedezi fel az igazi értékeket. 

Nemcsak a magyar gyerekek szerették meg a Mancsot, de elnyerte a legjobb film díját Ukrajnában.  A gyerekfilmek nemzetközi fesztiválján, a Children KinoFest-en, Bukarestben megrendezett KINOdiseea filmfesztivál gyerekzsűrije is díjazta a magyar alkotókat. A Chemnitzben megrendezett Schlingel Nemzetközi Filmfesztiválon 2015-ben elnyerte az Európai Gyermekfilm-díjat.

A film előzetese itt látható: https://www.youtube.com/watch?v=huwJOzuodAE

(MANCS – rendezte Pejó Róbert Adrián, írta Szy Katalin, fényképezte Szatmári Péter)