Dőlj hátra és utazz a gondolataidban!

Home / Cikk / Dőlj hátra és utazz a gondolataidban!

Egy nehéz nap után, stresszes időszakban, ha feszült, frusztrált, nyugtalan vagy, ha beleragadtál valamibe és szenvedsz, segíthetsz Magadon. Nem kell kétségbeesned, szakemberhez fordulnod azonnal, vagy másokat megbántva kiengedned a gőzt rossz helyen, rossz időben. Elegendő tizenöt perc, hogy kikapcsold magad, mint egy túlmelegedett készüléket, és újratöltsd, energizáld a testedet, lelkedet!  

Utazz el a fantáziádban egy biztonságos, kellemes helyre, ahol megnyugodhatsz, feltöltődhetsz, ahol „levegőhöz juthatsz”, ahol eltávolodhatsz átmenetileg a nehéz gondolatoktól, érzésektől.  

Dőlj hátra a székedben, vagy feküdj el! A kényelmes testhelyzeted tudatosítsd, majd kövesd figyelemmel, ahogyan minden izmodat ellazítod a fejed búbjától a lábujjad hegyéig.  Ez könnyen megy, ha megtapasztalod, hogy izmaid megnyúlnak. Semmilyen ellenállásra, erőfeszítésre nincs szükséged ahhoz, hogy megtartsd Magad. Ebben az állapotban képes vagy megfeledkezni a testedről, testhelyzetedről, és csakis Önmagad belső történéseire figyelsz. Ekkor már szinte automatikusan, a tudattalanod segítségével rátalálhatsz egy nyári vakáció volt helyszínére, egy valós vidékre, egy elképzelt tájra, vagy a hajdani gyerekszobád békés szegletére, talán nagymamád kanapéjára, ahol valamikor nagyon jól érezted Magad. Visszatérve erre az idilli helyre, az itt átélt érzések is elhatalmasodnak Benned, átjárják minden porcikádat.  

Próbáld ki! Csodákat élhetsz át. 

Szy Katalin felnőtt klinikai szakpszichológus, író

Amennyiben  Ön magára ismer, vagy hasonló problémával küzd, kérjük forduljon szakemberhez segítségért!

Ha weboldalunk témáit a továbbiakban is szívesen olvasná, kérjük kövesse Támogatóként is oldalunkat.
Itt jelentkezhet:
 https://mindenki.eu/tamogatoi-kor/

Köszönjük! Beszéljünk róla, vigyük hírül közösen!