Kamaszkor és problémái a covid árnyékában – A Civilút és a Felelős Szülők Iskolája közös felmérése

Home / Statisztika / Kamaszkor és problémái a covid árnyékában – A Civilút és a Felelős Szülők Iskolája közös felmérése

A beérkezett válaszok kiértékelése2020. 12. 08.

Űrlapok-válaszdiagram. Kérdés címe: Az iskolai környezetből kieső kamasznak az is elég, ha interneten tartja a kapcsolatot a társaival.. Válaszok száma: 93 válasz.

A felmérésre érkezett válaszok összesítéséből kiderül, hogy a kitöltők 87,1%-a szerint az iskolai környezetből kieső kamaszok számára nem elegendő az, hogy csupán az interneten keresztül tarthatják a kapcsolatot társaikkal. 

Űrlapok-válaszdiagram. Kérdés címe: A koronavírus járvány miatt a kamasz még inkább a telefonon lóg, ami nagyon káros.. Válaszok száma: 93 válasz.

A válaszadók 68,8%-a egyetértett, 28%-a pedig részben egyetértett azzal, hogy nagyon káros a kamaszok túlzott telefonhasználata.

Űrlapok-válaszdiagram. Kérdés címe: A harmonikus család pótolhatja a kortárskapcsolatok hiányát.. Válaszok száma: 93 válasz.

A kitöltők több mint fele, 59,1%-a szerint a harmonikus család nem pótolhatja a kortárskapcsolatok hiányát, míg a válaszadók 36,6%-a szerint ez részben van csak így.


Űrlapok-válaszdiagram. Kérdés címe: Létezik kamaszkori depresszió.. Válaszok száma: 93 válasz.

A kitöltők 86%-a egyetértett azzal, hogy létezik kamaszkori depresszió.

Űrlapok-válaszdiagram. Kérdés címe: A kialvatlanság, a testsúlyváltozás, a magány, a tanulmányi eredmények romlása, a motiválatlanság a koronavírus járványtól függetlenül is a kamaszok jellemzői, így nem kell túlértékelni ezeket a tüneteket.. Válaszok száma: 93 válasz.

A válaszadók fele, 51,6%-a nem értett egyet azzal a kijelentéssel, miszerint a kialvatlanság, a testsúlyváltozás, a magány, a tanulmányi eredmények romlása, a motiválatlanság a koronavírus járványtól függetlenül is a kamaszok jellemzői és nem kell túlértékelni a tüneteket. 34,4% részben és 10,8% azonban egyetértett ezzel az állítással.

Űrlapok-válaszdiagram. Kérdés címe: A koronavírus járvány negatív hatással van a kamaszok hangulati életére, viselkedésére.. Válaszok száma: 93 válasz.

A kitöltők 71%-a szerint a koronavírus járvány negatív hatással van a kamaszok hangulati életére, viselkedésére, míg 25,8% részben értett egyet ezzel a kijelentéssel.

Űrlapok-válaszdiagram. Kérdés címe: A koronavírus járvány hatással van a kamaszok személyiségfejlődésére.. Válaszok száma: 93 válasz.

A kérdőívben kitértünk arra is, hogy vajon a kamaszok személyiségfejlődésére is hatással van-e a jelenlegi járványhelyzet. A válaszadók 67,7%-a szerint igen, míg 25,7%-a szerint részben hatással van.

Űrlapok-válaszdiagram. Kérdés címe: A kamasz beszűkült világában a pedagógus és a szülő felelőssége, hogy megfelelő szociális perspektívát kínáljon a gyereknek.. Válaszok száma: 93 válasz.

A kitöltők több mint felének (57%-ának) válaszai alapján a kamasz beszűkült világában a pedagógus és a szülő felelőssége, hogy megfelelő szociális perspektívát kínáljon a gyereknek. A válaszadók 37,6%-a is részben egyetértett ezzel.

Űrlapok-válaszdiagram. Kérdés címe: Fontos lenne egy edukációs program a szülőknek a kamaszkori nehézségek kezelésére - kimondottan a koronavírus idején.. Válaszok száma: 93 válasz.

A kitöltők 60,2%-a szerint fontos lenne egy edukációs program szülők számára a kamaszkori nehézségek kezelésére, kimondottan a koronavírus idején. A válaszadók 34,4%-a is részben egyetértett ezzel.

Űrlapok-válaszdiagram. Kérdés címe: Fontos lenne egy szupportív program a pedagógusok részére, hogy hogyan segítsék a kamaszok mentális egészségről való beszélgetéseit.. Válaszok száma: 93 válasz.

A kitöltők 76,3 %-a gondolta úgy, hogy a pedagógusok számára is fontos lehet egy szupportív program, mely segítséget nyújt abban, hogy hogyan beszélgessenek a kamaszokkal a mentális egészségről.

Űrlapok-válaszdiagram. Kérdés címe: Fontos lenne egy edukációs program nemcsak a szülőknek, pedagógusoknak, de a kamaszoknak is.. Válaszok száma: 93 válasz.

A válaszadók 72%-a egyetértett azzal, hogy a szülők és a pedagógusok mellett a kamaszoknak is fontos lenne egy edukációs program a témában.

Civilút – 2020. december