A képernyők által kibocsátott fény és az álmatlanság kapcsolatát már számos vizsgálat tudományosan igazolta. Vegyük ezt komolyan!

Home / Cikk / A képernyők által kibocsátott fény és az álmatlanság kapcsolatát már számos vizsgálat tudományosan igazolta. Vegyük ezt komolyan!

A tv, a telefon, az iPad, a számítógép képernyője már a néhány hónapos baba figyelmét is felkelti. Nincs az az otthon, ahol ne lenne mindegyikből nem is egy, hanem több. Kényelemből, vagy a gyerek olthatatlan vágyának kielégítése reményében végül megkapja ezeket a szórakoztató, a figyelmet lekötő kütyüket, és ez legtöbbször az esti órákban történik.  A jó alváshoz azonban megelőző nyugalom kell! Az aktivitás, a tartalom az idegrendszerre nincs jó hatással, „felhergelheti”, „felpörgetheti” a gyereket.

A képernyők által kibocsátott fény és az álmatlanság kapcsolatát már számos vizsgálat tudományosan igazolta. Vegyük ezt komolyan! Ez nem jelenti azt, hogy el is kell tiltani ezektől, hanem szabályozni, a használati időt és a napszakot kontrollálni érdemes.

Szy Katalin felnőtt klinikai szakpszichológus, író

Amennyiben  Ön magára ismer, vagy hasonló problémával küzd, kérjük forduljon szakemberhez segítségért!

Ha weboldalunk témáit a továbbiakban is szívesen olvasná, kérjük kövesse Támogatóként is oldalunkat.
Itt jelentkezhet:
 https://mindenki.eu/tamogatoi-kor/

Köszönjük! Beszéljünk róla, vigyük hírül közösen!